Arjan Peters | Belvedère

Alles wat af is, zal blijven bestaan: dit is een mooie, waarachtige dichtregel, zoals deze bundel er nog tientallen bevat.’
Jeroen Brouwers

‘Meeslepend!’
Paul Haenen

Mooi uitzicht, dat is wat het woord Belvedère belooft. Om die reden toog Arjan Peters in de vorige zomer met een vriend naar Oranjewoud. Maar bij de uitzichttoren aldaar werd het tweetal door een hek geweerd, en kon slechts tussen takken door naar de zonovergoten top kijken, met het ‘trotse plateau boven bos en maaiveld’.

Die ervaring leverde Peters wél een inzicht op. En een gedicht. De titel kan zelfs het gehele debuut van de dichter dragen: hij denkt terug aan gestorven schrijvers, vrienden en familie, aan een voorbije liefde, aan de onvoltooide verzen van geliefde dichters, en aan het leven en de liefde in het heden. De zonnige top is soms lastig te bereiken, maar nooit uit het zicht.

In de pers:
‘Belvedère kan derhalve geprezen worden als een uniek debuut waarvan de literair geïnteresseerde bij vlagen zal smullen.’
– Meander Magazine

Arjan Peters (1963) studeerde Nederlands en is al dertig jaar bekend als literatuurcriticus, columnist en interviewer. Zijn voorlaatste boek is Lat is hoog over (2018), over het WK-voetbal in Rusland.


Boekgegevens
ISBN 9789492068583
96 pagina’s
€ 20,00