Beste Bauke

boeken-schaduw-beste-bauke

Bestellen? mail naar mail@uitgeverijoevers.nl en we maken het in orde! €17,50 inclusief verzendkosten.

Beste Bauke van Ron Couwenhoven vertelt het fascinerende verhaal van de Tour de France 2016, de overwinning van Bauke Mollema in de Clasica San Sebastian, de Olympische triomfen van Greg van Avermaet, Ann-Elis Ligtlee, Anna van der Breggen, het drama rond Annemiek van Vleuten en de tweede wereldtitel op de weg van Peter Sagan. Ron Couwenhoven schreef 29 brieven aan de toppers van het internationale wielrennen met een sterk persoonlijke visie op de gebeurtenissen, waardoor Beste Bauke een wielerboek werd anders dan anderen.

Auteur
Ron Couwenhoven (Zaandijk, 1946) volgt de wielersport al vanaf 1959. Vanaf 1964 deed hij dat als journalist. Voor dagblad De Telegraaf volgde hij de internationale wielersport van 1970 tot 1986 en voor dezelfde krant schreef hij daarna spraakmakende verhalen over onder andere de Nederlandse Tourwinnaars Jan Janssen en Joop Zoetemelk, het Franse fenomeen Jacques Anquetil en de Italiaanse campionissimo Fausto Coppi. Hij publiceerde ook een aantal boeken over de wielersport, waaronder het standaardwerk De Wereld van het Uurrecord.

IN DE PERS
“Het is echt een goed boek.”
– Geert Joris, directeur Centrum Ronde Van Vlaanderen

“In vlotte stijl geschreven, beschouwend en met humor opgezet en voorzien van historische foto’s en koersfoto’s. Aaneenschakeling van heroïek en dramatiek. De auteur volgt de wielersport al jaren en heeft meer boeken over de sport geschreven. De afwijkende invalshoek maakt het boek vermakelijk om te lezen, de auteur geeft zo zijn persoonlijke visie op de ontwikkeling van de dag. Tevens een afwisselende kijk op verslaggeving.”
– Recensie van NBD-Biblion

Boekgegevens
Beste Bauke – Het wielerseizoen 2016 in 29 brieven
door Ron Couwenhoven

Voorwoord: Tonny Eyk
Prijs: € 15,00
192 blz.
ISBN 9789492068095
Verschenen: 3 december 2016

k-k-beste-2