De schatkaart van Monet – tweede, gebonden druk

“De schatkaart van Monet is een goed kinderboek omdat het op zeer toegankelijke wijze, levendig en met de nodige dosis humor, kinderen de ogen opent voor de schoonheid van het alledaagse.”
– Caspar Visser ‘t Hooft op schrijverinfrankrijk.nl

BOEKGEGEVENS
Tweede, uitgebreide druk
18 juli 2017
Omvang: 112 blz.
Gebonden
Geschikt voor: 8 – 12 jaar
Prijs: € 15,00
Martijn Couwenhoven
Met tekeningen van Xantha-Iris Vorst
ISBN: 9789492068125

“We ontdekten een schat, mijn vader en ik. En dat allemaal door 300 gram suiker, 250 gram amandelmeel, 5 eieren, 100 gram bloem en 125 gram boter. Dus ja, als je het zo bekijkt heeft mijn moeder eigenlijk ook de schat helpen ontdekken, want als zij die cake niet had gebakken, had ik nu niks geen verhaal gehad.”

Eva heeft dyslexie. Ze houdt niet zo van lezen. Wel van schilderen, en van cake. Zo komt ze erachter dat de wereldberoemde Franse schilder Claude Monet in 1871 in Zaandam is geweest en meer dan 20 schilderijen in de stad heeft gemaakt. En dan ontmoet ze Joep, die in een huis woont dat op een schilderij van Monet staat: Het Blauwe Huis. Alleen is Het Blauwe Huis niet blauw meer. Joep weet overigens niet wat blauw is, want Joep is blind. Eva kan zich niet voorstellen dat je geen kleuren kunt zien. En hoe omschrijf je kleuren aan iemand die blind is? Eva heeft een kaart gemaakt met daarop de plekken waar Monet heeft geschilderd. Samen met Joep gaat ze op stap. En ze schrijven een brief aan mevrouw de burgemeester, want weet zij eigenlijk wel dat Monet in Zaandam is geweest? En zou het niet mooi zijn als Het Blauwe Huis weer echt blauw is?

Recensies:
“Het boek is met humor geschreven, vooral het einde pakt grappig uit. Daarnaast heeft het verhaal ongekaderde aquarelillustraties in kleur (van Xantha-Iris Vorst) die het verhaal ondersteunen. Het boek nodigt uit om op ontdekking te gaan in de historie van je woonplaats.”
– NBD Biblion (Ingrid van der Heijden)

“Schilderen met woorden, dat kan Martijn Couwenhoven.”
– Prikkels, tijdschrift over cultuur op school

“Je zit vanaf de eerste zin in het verhaal. De hoofdpersoon is ook meteen leuk!”
– Niki Smit, schrijfster van 100% Coco

“Goed nieuws: je kunt absoluut schrijven.”
– kinderboekenschrijver en Griffelwinnaar Jan Paul Schutten

“De schatkaart van Monet is een goed kinderboek omdat het op zeer toegankelijke wijze, levendig en met de nodige dosis humor, kinderen de ogen opent voor de schoonheid van het alledaagse.”
– Caspar Visser ‘t Hooft op schrijverinfrankrijk.nl

“Mijn zoon heeft het boek gelezen en vindt hem zo leuk en grappig. Ook leerzaam, omdat hij een project op dit moment op school heeft, het gaat toevallig over Monet-project. Daar wordt er veel aandacht besteed.
Het boek is echt een aanrader om te lezen!”
– Recensie van een moeder op Bol.com