Sabine van den Berg | Biotopia 1.0

Hoe ziet onze toekomst eruit als de samenleving nog verder polariseert?

Biotopia 1.0 is een ijzingwekkende en intrigerende roman over nieuwe levensvormen en nieuwe bedreigingen.

Camille Barbin is weekdierdeskundige en bekend fotograaf. Ze spreekt een zelfontwikkelde genderneutrale taal en is de nieuwe vriendin van Lola’s moeder Saar. De vijftienjarige Lola groeit op in Biotopia, een autarkie in Haren.

Haar leeftijdsgenote Gwendolyne woont op nog geen kilometer afstand in de gewone wereld, die door de milieucrises allang niet meer zo gewoon is. Terwijl Lola poseert voor Camille, vallen vogels Gwendolyne aan…

Biotopia 1.0 is een feministisch, ecologisch verhaal en de eerste roman waarin genderneutrale taal een rol speelt. Sabine van den Berg (1969), docent aan de Schrijversvakschool in Amsterdam, maakte reeds naam met de romans De naam van mijn vaderDe lachende derdeWissel en Dingen die niet mogen. De trilogie Zien Horen Zwijgen werd in 2018 genomineerd voor het Beste Groninger Boek.

Bij Oevers verschenen in 2019 haar poëziedebuut Nestvlinders en de verhalenbundel Berichten uit de Biotoop, over wonen en werken in een van de grootste culturele broedplaatsen van Nederland. 


BOEKPRESENTATIE

Op donderdag 31 maart ben je van harte welkom op de boekpresentatie van Biotopia 1.0, de nieuwe roman van Sabine van den Berg.Sabine wordt geïnterviewd door Arjan Peters, over de totstandkoming van Biotopia, over de nieuwe weg die ze met het schrijven van deze bijzondere roman ingeslagen is, over genderneutrale taal…

Donderdag 31 maart 2022
Van 16.30 tot 18.30 uur

Adres:
Boekhandel Scheltema
Rokin 9
Amsterdam