Tijdschrift Terras #18 | Cariben

Terras #18 heeft als thema ‘Cariben’ en bevat werk van hedendaagse schrijvers uit het Caribisch gebied die in Nederland hooguit incidenteel op aandacht kunnen rekenen, zoals Vladimir Lucien en Rita Indiana. Daarnaast werk van schrijvers die om welke reden dan ook in de krochten van het verleden terecht zijn gekomen, zoals de in het Sranantongo schrijvende Surinaamse dichteres Johanna Schouten-Elsenhout (1910–1992), in vertaling van Antoine de Kom. Verder aandacht voor de onvermoede historische band tussen het Friese literaire blad De Tsjerne en het Surinaamse literaire veld. Gastredacteur van dit dossier is Matthijs Ponte.

Zoals elk nummer van Terras omvat ook #18 ‘Cariben’ een sterk niet-thematisch gedeelte met poëzie en proza uit binnen- en buitenland. Met onder meer bijdragen van de Oostenrijkse Franzobel, de Spaanse avant-garde dichter José-Miguel Ullán, Miklós Radnóti, Sergio Raimondi, en Henk Pröpper.

Verder staat in het nummer een uitloper van Terras 17 ‘Theater’: K. Michel, Laura Broekhuysen, Gustaaf Peek, Caro Van Thuyne, Renée van Marissing, Roelof ten Napel en Fiep van Bodegom wagen zich aan het schrijven van
een ‘minidrama’.


Boekgegevens
mei 2020
ISBN 9789492068439
NUR 324
€ 15,00 | 224 pag.


Terras is een ontdekkend tijdschrift met een eindeloze nieuwsgierigheid naar het grensoverschrijdende, het onbekende, en een zintuig voor het waardevolle. Terras opereert in de roemruchte geest van tijdschrift Raster en verschijnt twee keer per jaar in een stevige boekeditie. Daarnaast geeft Terras een reeks hedendaagse klassieke dichtbundels in vertaling uit, alsook andere bijzondere uitgaves.